Tegenwoordig is emissiereductie niet meer in de dagelijkse praktijk weg te denken. Uiteraard denken we hier ook over na. Zo zijn al onze transportmiddelen relatief nieuw en energiezuinig. Een groot deel van ons machinepark is uitgerust met Euro 6 motoren. Deze zijn voorzien van roetfilters en er wordt gebruik gemaakt van Adblue. Tevens gebruiken we de milieuvriendelijke Traxx brandstof. Zo zetten we telkens stappen om de CO2 uitstoot reduceren.

Daarnaast breiden we ons kranenpark steeds verder uit met elektrische en hybride kranen. Door blijvend voor nieuwe innovaties te kiezen maken we ons werk steeds duurzamer.

GEBRUIK VAN SCHONE BRANDSTOF

Jenniskens maakt gebruik van speciale Traxx diesel. Dit biedt vele voordelen op het gebied van duurzaamheid. Zo wordt het brandstofverbruik met maar liefst 4% verlaagd. Daarnaast krijgen motoren meer vermogen en koppel doordat de inspuiting efficiënter is. En Traxx diesel verlaagt de uitstoot van CO2, fijnstof en stikstof. Niet voor niets een bewuste keuze van ons om voor deze brandstof te kiezen.

HYBRIDE TORENKRAAN

De nieuwste ontwikkelingen op het gebeid van hijskranen zijn hybride en elektrische hijskranen. Met onze Spierings Sk597 Torenkraan beschikken we over de nieuwste generatie mobiele torenkraan. Hiermee kunnen we op de bouwplaats volledig elektrisch. Dit betekent dat er dagelijks een flinke hoeveelheid C02 bespaard wordt.

Euro 6 motoren

Ons machinepark beschikt over de nieuwste Euro 6 motoren. Deze motoren stoten zo’n 80% minder fijnstof en stikstof uit dan zijn voorganger de Euro 5 motor. Bij de Euro 6 motoren wordt gebruik gemaakt van Adbleu en geavanceerde roetfilters. Zo dragen we bij aan een duurzamer milieu.