Liebherr LTM 1450-8.1 geleverd bij Jenniskens

Na ander half jaar levertijd is uitgerekend vandaag onze nieuwe Liebherr LTM 1450-8.1 geleverd. Deze hijskraan is van onmetelijk formaat en vormt daarmee het meest robuuste voertuig binnen het wagenpark van Jenniskens Kraanverhuur. Deze 450 tons kraan vervangt de 8 jaar oude Demag AC-350.

De Liebherr LTM 1450-8.1 heeft meerdere voordelen. Zo kan deze machine profiteren van de varioballast, waarbij de draaicirkel beperkt wordt van 7 naar 5 meter. Hierdoor wordt werken in relatief nauwe gebieden mogelijk. Wanneer de maximale ballast van 134 ton ter beschikking wordt gesteld, zal dit meegevoerd worden door drie ballastcombinaties. Verder beschikt dit nieuwe product over 85 meter hoofdmast en 36 meter jib, dat aanzienlijk meer is dan bij de Demag AC-350.

Met het omvangrijke formaat en de brede inzetbaarheid van deze hijskraan gaat Jenniskens Kraanverhuur vooral grotere projecten bewerkstelligen en de klanten dikwijls bedienen.

Specificaties:
Maximale capaciteit: 450 ton
Lengte hoofdmast: 85 meter
Lengte jib: 36 meter
Gewicht hijskraan: 96 ton
Totale ballast: 134 ton
Motor: 8 cilinder diesel 688PK
Aandrijving/besturing: 16 x 8 x 16
Rijsnelheid: 85 km/uur